No More Barn

    next image

  The remedy to the unwelcoming front door came through a series of smaller moves which work together to draw people in instead of turning them away. Hardly noticeable until you're trying to navigate it in person is the way the columns near the door hinder your movement by being right where you want to be. Beefing up the header above allows this to span free. Extending the porch beyond the roof overhang also prevents one's feeling trapped in this narrow space. The low wall further define the space of entry, reaching it out towards a visitor and welcoming them in. A window added in the front living room gives life to an otherwise blank face staring at someone approaching, and the bit of new space above for the new bedroom adds another window to this space, and a place to center the small eyebrow which hints subtly at "entry" without being an overpowering one-liner.


Projects

Completed

Lake Jewel   Big-Small
Transplant   The Perch
Little Rooms   Focal Point
Less is More   New Face
House Doubled   Bungalow Garage
Kitchen-Retreat   Reclaimed Corner

Designed

Room for More   Cottage Farmhouse
No More Barn   Under One Roof
Contemporary Lodge  

Competitions

Competition   Competition