Less is More

    return to beginning

  The final result is a kitchen that is integrated with the rest of the house, yet still keeps the "working" part separate enough to not be the main thing you see when you walk in the front door. Now the part of the kitchen that would have been abandoned if the entire kitchen had been relocated to a larger addition is a very integral part of both the kitchen and the family room, and feels generous, but not too big to be comfortable.
  Seemingly minor details, like the window centered at the end of hallway to the mudroom, make the difference between a space being "just right" instead of "just fine." When proper attention is given to these kinds of relationships, it is possible to get more from less.


Projects

Completed

Lake Jewel   Big-Small
Transplant   The Perch
Little Rooms   Focal Point
Less is More   New Face
House Doubled   Bungalow Garage
Kitchen-Retreat   Reclaimed Corner

Designed

Room for More   Cottage Farmhouse
No More Barn   Under One Roof
Contemporary Lodge  

Competitions

Competition   Competition