The Perch

    next image

  By allowing the piano room to double as the main and family entry hall, we were able to be mindful of square footage while still creating a beautifully welcoming view for those entering the house as well as finding a place for a large piece of furniture that would otherwise have a tendency to dominate whatever room it's in. Its home here is central, yet not intrusive. We were delighted to see the finished project include hooks for hanging guitars on the wall just to the right of the piano space. It's easy to envision lively times in this part of the house!
  The decorative slatted wood ceiling treatment was designed to not only add a beautiful element to the entry/piano room, but also provides a place to conceal acoustic panels to help control the sound created in this space.


Projects

Completed

Lake Jewel   Big-Small
Transplant   The Perch
Little Rooms   Focal Point
Less is More   New Face
House Doubled   Bungalow Garage
Kitchen-Retreat   Reclaimed Corner

Designed

Room for More   Cottage Farmhouse
No More Barn   Under One Roof
Contemporary Lodge  

Competitions

Competition   Competition