The Perch

    return to beginning

  This view of the back of the house shows how very large the "knuckle" really is. There is a lot of space enclosed within a volume that, from the front, looks rather diminutive! Even on the back, though, it is possible to see the strategies that were used to blend the old with the new and still attend to the human scale. By using a different siding (board and batten) on the whole lower level of the house, there is a distinct visual connection between the old and the new, and a person approaching the "harvest" kitchen in the addition, isn't going to feel overwhelmed by the height of the addition because the strong trim band provides a visual relief to the height. Adding a touch of the board and batten siding at the very top of the addition, provides vertical unity as well.


Projects

Completed

Lake Jewel   Big-Small
Transplant   The Perch
Little Rooms   Focal Point
Less is More   New Face
House Doubled   Bungalow Garage
Kitchen-Retreat   Reclaimed Corner

Designed

Room for More   Cottage Farmhouse
No More Barn   Under One Roof
Contemporary Lodge  

Competitions

Competition   Competition